The Book of Virtues


Copyright 1993 by William J. Bennett
a treasury of great moral stories
Simon & Schuster Inc
ISBN 0-684-83577-0 (818 blz.)


Moed, zelfdicipline, mededogen, verantwoordelijkheid, eerlijkheid, vriendschap, volharding, werk, trouw, geloof... Iedereen zal erkennen dat zulke deugden en karaktertrekken essentieel zijn voor een goede samenleving.
In deze bestseller (die ook Úns land best eens zou kunnen gebruiken) worden ze aangeboden in honderden heerlijke, oude en nieuwe, geestige en pittige verhalen en gedichten over goed en fout, recht en krom.
Met een paar hiervan in je achterhoofd heb je altijd iets bij de hand om anderen, ook kinderen, eens op deze manier aan te sporen, iets uit te leggen, inzicht te verschaffen, te troosten, ergens op te wijzen, gerust te stellen, te bemoedigen, of zomaar voor jezelf.

Ik heb deze goudmijn destijds gevonden in The American Bookcenter in Den Haag.
Het is overigens geen boek om van kaft tot kaft te gaan zitten uitlezen. Je hebt het nooit 'uit', als je begrijpt wat ik bedoel. Maar ben je eenmaal aan het bladeren, dan ga je daar ongemerkt mee door totdat je oog valt op iets dat je aanspreekt omdat je het net kan gebruiken in de situatie van het moment. En dat gebeurt meestal.

Een inspirerend voorbeeld lezen (op muziek van Manfred & Sheri Bauer) van wat o.a. in dit boek te vinden is over bijvoorbeeld verantwoordelijkheid?

Klik dan hier:

The Bridge Builder

by Will Allen Dromgoole